Hirdetés

Hamarosan mindent eláraszt a 3D-s arcfelismerés



|

2018 első felében csak néhány androidos okostelefon tudja majd ezt a funkciót, az év vége felé azonban indul a dömping.

Hirdetés

A legtöbb elemző arra számított, hogy az Apple iPhone X-be épített, 3D-s arcfelismerésre alkalmas TrueDepth kamerát az androidos gyártók többsége már az idei év elejére lemásolja valamilyen formában. 

Hirdetés

A legutóbbi jelentések szerint a fejlesztési nehézségek és a 3D-s kamerák megépítésének költségei miatt azonban az idei év első felében mindössze néhány olyan androidos okostelefon lesz, amely támogatja a 3D-s arcfelismerést. 

Iparági források szerint a gyártók inkább a megmaradt készleteiket szeretnék kisöpörni, mintsem az új technológiákon (3D-s arcfelismerés és egyéb biometrikus platformok) dolgozni. A gyártásra eleve sok idő felkészülni, és eleinte sok a selejt. 

Egyes cégek azonban már most nagy erőkkel készülnek, így például a Kinko 3D-s optikai lencséket fejleszt, a Qualcomm pedig a Himax Technologies és a Truly Opto-Electronics embereivel készít hasonlót a Xiaomi és az Oppo számára. 

A hírek szerint a legtöbb gyártó inkább mesterséges intelligenciára építő funkciókkal tömi tele idén az új okostelefonjait, és nem arcfelismerő rendszert ad azokhoz. Ilyen plusz lapkakészletet a Qualcomm és a MediaTek is fejleszt. A követendő példát a Huawei Kirin 970-es lapkájába épített neurális feldolgozóegység (NPU) jelenti, ami támogatja az AI-funkciókat. 

2018 vége felé azonban a legtöbb gyártó rááll majd a 3D-s arcfelismerésre és arcfeltérképezésre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.