Hirdetés

Hamarosan pénzt számol fel a Twitter a leggázabb funkciójáért



|

Vagy találsz gyorsan egy alternatívát, vagy fizethetsz érte.

Hirdetés

Furcsa ötletet szellőztetett meg a Platformer magazin újságírója, Zoe Schiffer: úgy tudja, a Twitter hamarosan bejelenti, hogy 

pénzt kér az SMS-alapú kétlépcsős azonosításért, amely hivatalosan a felhasználók biztonságát szolgálja.

A közösségi oldal terve az, hogy ezentúl csak a Twitter Blue-előfizetők számára lesz elérhető ez az azonosítási mód. Aki nem fizet elő mácrius 20-ig, azoknak egyszerűen kikapcsolja a funkciót, a fiókok tehát, ha rajtuk múlik, védtelenek lesznek. Ahogy az egyik felhasználó fogalmazott: "fizess, vagy meg leszel hackelve".

Nem mintha most védve lennének: az SMS-alapú beléptetés köztudottan a legkevésbé biztonságos. Ha a csalók SIM-kártyákkal trükköznek, vagy átirányítják a szöveges üzeneteket, könnyedén hozzáférhetnek a felhasználók adataihoz, hiszen elég csak a telefonszámukat tudni. Így hekkelték meg pár éve a Twitter egyik alapítója, Jack Dorsey fiókját is.

Hirdetés

Szerencsére léteznek megbízhatóbb azonosítási formák, a Google-nek és az Apple-nek is van natív autentikátora, a Twitter-felhasználók ezeket is választhatják. Ekkor fizetniük sem kell és a fiókuk is nagyobb biztonságban lesz, mint az oldal saját megoldásával. Hogy miért nem fejleszt inkább a Twitter tisztességesebb belépétetést, nem tudjuk. Ha rosszhiszeműek akarnánk lenni, azt hinnénk, ezzel próbál előfizetőket toborozni az Elon Musk hatalomátvétele óta egyébként is súlyos anyagi gondokkal küzdő vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.