Hirdetés

Hamarosan publikus lesz, hányan néznek egy-egy netflixes tartalmat



|

Egy független ügynökséggel méreti a nézettségi adatait a Netflix.

Hirdetés

Eddig csak találgatni tudtunk, hányan nézik a Netflixen található filmeket, sorozatokat, kivéve, amikor a platform megosztott egy-két információt. Ritkán hallottunk konkrét számokat, és azok is torzak lehettek, inkább csak azt adta hírül, melyek éppen a rekordnézettségű tartalmai.

Ennek most vége: a szolgáltató a Barb nevű, mérésre szakosodott ügynökséggel szövetkezik. Ez az első alkalom, hogy a Netflix egy tőle független szervezetet kér fel, hogy mérje az adatokat, amelyeket rendszeresen nyilvánosságra is hoz majd - írja a BBC.

Hirdetés

A számokat novembertől közlik majd. A Barb (amely egy betűszó: Broadcasters' Audience Research Board) által szolgáltatott információk azért fontosak, mert a Netflix hamarosan reklámok bevezetését tervezi, ennek árazásához van szükség minderre. A kutatóintézet több mint 300 csatorna és streaming platform nézettségét vizsgálja a legnagyobbaktól az egészen aprókig.

A Netflix közölte: már 2019 óta játszadoznak a gondolattal, hogy független ügynökségre bízzák a mérést. Ezzel nem csak a médiaajánlatukat tudják majd árazni, hanem világos üzenetet küldenek a vetélytársaknak: bíznak a saját tartalmaikban és nincs titkolnivalójuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.