Hirdetés

Hamarosan sokkal jobban bírják majd a vizet is az iPhone-ok



|

Az Apple új szabadalommal fejlesztené tovább az iPhone képernyők védelmét.

Hirdetés

A legújabb iPhone modellek a dizájn, a kamera és a technológiai szempontok alapján is az okostelefonok piacának kiemelkedő szereplői, egy új fejlesztésnek köszönhetően viszont egyedülálló innovatív megoldással emelkedhetnek ki. Az Apple mérnökei egy új szabadalmi bejegyzés alapján arra törekednek, hogy a készülékek akkor is könnyedén és promblémamentesen kezelhetőek legyenek, ha a telefon képernyője nedves.

A U. S. Patent and Trademark Office, vagyis röviden a USPTO bejegyzése alapján a fejlesztésnek köszönhetően a vizes telefon esetében sem kell aggódnia a felhasználóknak az érintőképernyő funkcionalitása miatt.

Hirdetés

Az Apple által tervezett megoldás alapján az okostelefonok egy úgynevezett védelmi réteget kapnának, amely közvetlenül kapcsolódik az érintéseket érzékelő rendszerhez. Ezáltal a megoldásnak köszönhetően a készülék nemcsak az érintés erejét lenne képes érzékelni, hanem azt is, hogy van-e nedvesség a felületen.

Egy algoritmus az érzékelt nedvesség mennyisége alapján módosítja a képernyő érzékenységét, vagyis a telefon megfelelően reagálna úgy, hogy figyelembe veszi a nyomás mellett a nedvesség befolyását is. A dokumentumban olyan megoldást is terveztek az Apple szakértői, amellyel a felhasználók a hagyományos és a nedves mód között is válthatnak majd. Utóbbi esetében a felhasználói felület is megváltzona a könnyebben érinthető, nagyobb ikonokkal.

A teljes bejegyzett szabadalom dokumentuma minden technikai részlettel együtt elérhető a USPTO honlapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.