Hirdetés

Hamarosan szabadabban alakíthatjuk majd az Instagram főoldalát?



|

Egy kiszivárgott funkció arról árulkodik, hogy nagyobb beleszólást kaphatunk az Insta főoldal tartalmának összeállításába.

Hirdetés

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri még júniusban publikált egy hosszabb magyarázó blogposztot, amelyben igyekezett tisztázni, hogy a videók felé kacsintgató képmegosztó milyen szempontok alapján rangsorolja a nekünk szánt tartalmakat.

Ebből tudjuk, hogy az algoritmus számára elsősorban a posztok népszerűsége, illetve az azok feltöltői irányába mutatott aktivitásunk (követés, kedvelések száma stb.) a mérvadó, s ezek alapján igyekszik eldönteni, hogy mekkora eséllyel köti le a figyelmünket az adott kontent.  Most azonban úgy tűnik, hogy hamarosan nagyobb beleszólást kaphatunk a rangsorolásba.

Hirdetés

A szivárogtató Alessandro Paluzzi ugyanis két képernyőfotót posztolt a Twitteren, melyek a kedvencek megjelölésének lehetőségéről árulkodnak. A leírás alapján a favoritként kiválasztott felhasználók posztjait előrébb sorolja majd a platform, anélkül, hogy erről értesítené őket.

Az Instagram a cikkünk írásáig nem kommentálta az értesülést, így nem tudni, hogy tényleg bevezetik-e a funkciót, s ha esetleg igen, akkor mikor számíthatunk az érkezésére.

A kedvencek megjelölése mindenesetre tényleg hasznos adalék lehetne, például az újonnan felfedezett fiókok tartalmainak kiemelésére, vagy akár az algoritmus félresikerült ajánlásainak háttérbe szorítására is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.