Hirdetés

Hamarosan szól a Chrome, ha lopják a jelszavaidat



|

A Chrome 78-nak már része a Password Leak Detection, vagyis a böngésző figyelmeztet, ha ellopták a felhasználó jelszavait.

Hirdetés

A Google Chrome közelgő, 78-as verziója egy olyan frissítést jelent majd a népszerű böngésző számára, amely számos kísérleti funkciót hoz magával. 

Hirdetés

Az egyik legérdekesebb, a flags oldalon bekapcsolható kísérleti újdonság lesz a Password Leak Detection. A funkció lehetővé teszi a Chrome böngésző számra, hogy a felhasználó által használt jelszavakat összevesse a nyilvános adatszivárgásokat tartalmazó adatbázisokkal. 

Emiatt aztán a Chrome a jövőben képes lesz értesíteni a felhasználót arról, ha a jelszavát vagy jelszavait valaki ellopta vagy pedig az valahol kiszivárgott. Mindez azonban kizárólag akkor működik majd, ha az illető be van jelentkezve a Google-fiókjába. A funkció a [chrome://flags] menüben lesz engedélyezhető. 

Az XDA ezzel egyszerre megtudta, hogy a funkció a Chrome 78 androidos változatában is elérhető lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.