Hirdetés

Hamarosan tényleg búcsúzik, de a Microsoft Edge-ben tovább él az Internet Explorer



|

Rohamosan közeleg a matuzsálemi böngésző nyugdíjazása, egy hasznos beállítás viszont megőrzi az emlékét.

Hirdetés

Az 1995-ben kiadott Internet Explorer sokáig tündökölt a világ legnépszerűbb webböngészőjeként, ám a fejlesztése során hozott hibás döntések és a Google Chrome felemelkedésének következményeként a 2010-es években egyre lejjebb csúszott a ranglétrán, míg végül az Edge vette át a helyét a Microsoft szoftvercsaládjában.

Az Explorer utolsó stabil verziója közel két éve jelent meg, s habár 2029-ig még megkapjuk hozzá a biztonsági frissítéseket, a böngésző hivatalos támogatása 2022. június 25-ével, vagyis három hét múlva lezárul.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft mindent elkövet, hogy rávegye a leghűségesebb felhasználókat a váltásra, amiben sokat segíthet az Edge böngésző kompatibilitási üzemmódja. Ennek lényege, hogy ha egy webhely valamiért még mindig az Explorert igényli, az új böngésző képes betölteni az adott lapot a felmenője szimulálásával.

A funkció aktiválásához navigáljunk az Edge böngésző beállítási felületére, ahol a bal szélen található "Alapértelmezett böngésző" menüpontra kattintva engedélyezzük a "Webhelyek Internet Explorer módban való újbóli betöltésének engedélyezése" lehetőséget. A kompatibilitási üzemmód a böngésző újraindításával lép életbe. Az ez alatt található "Internet Explorer módú lapok" menüpont alatt pedig 30 napra hozzáadhatunk olyan oldalakat, melyek alapból IE-üzemmódban nyílnak meg.

A felvázolt lehetőségek leginkább azoknak a vállalkozásoknak és szervezeteknek lehetnek hasznosak, akik valamilyen elavult webes felületet használnak, amely még az ősidőkben Explorerre lett belőve, és frissítés híján nem is hajlandó máson megmozdulni. Ezek leváltása persze már csak biztonsági okokból is égető fontosságú lenne, de vélhetően még évekig eltart majd, mire az utolsó ember is bezárja az Internet Explorert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.