Hirdetés

Hamarosan több adat is eltűnik a Facebook profilokról



|

December elsejétől néhány információ mindenki profiljáról lekerül.

Hirdetés

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója és a Facebook megálmodója nemrég bejelentette, hogy 11 ezer alkalmazottnak kell búcsút mondania, miután nem úgy alakultak az elmúlt időszakban a cég pénzügyei, mint ahogyan arra korábban számítottak.

Az erőforrásait tekintve alaposan megcsappant közösségi oldal néhány felhasználója már találkozhatott egy üzenettel, miszerint december elsejétől néhány információval kevesebbet mutat minden profil, most azonban még van idő az eredeti állapot szerint mentést készíteni.

Hirdetés

A Facebook tájékoztatása alapján hamarosan mindenki profiljáról lekerül a szexuális beállítottsága, a vallási hovatartozása és a politikai nézetei, amit eddig bárki szabadon szerkeszthetett a saját hasábjain. Ezek az adatok mind különleges adatnak minősülnek a GDPR értelmében, de a Meta nem jelentette ki egyértelműen, hogy emiatt történik a változtatás.

A fent említett adatokon túl eltűnik az a mező is, ahol a felhasználók a pontos lakcímüket adhatták meg, ha úgy érezték jónak, azonban az e-mail cím és a telefonszám továbbra is elérhető lehet, amennyiben azt szeretnénk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.