Hirdetés

Hamarosan újabb eszközökkel bővül a Google Meet



|

A távoktatást és az interaktivitást segítő funkciók érkeznek a Google Meetbe, az is kiderült, hogy pontosan mikor.

Hirdetés

Az új tanév kezdete alkalmából a Google Meet szolgáltatás is számos új funkciót kap, ami a Google reményei szerint segíti majd a tanárokat és a diákokat. Egy eseményen már konkrét ütemtervet is mutatott a Google az új moderációs eszközök és egyéb funkciók érkezéséhez. Az interaktivitást szeretnék fokozni, illetve tovább javítani a távoktatást. Ennek keretében ebben a hónapban a moderátorok már megakadályozhatják azon felhasználók meetinghez csatlakozását, akiket korábban kitettek vagy akik kétszer is megtagadták a belépést. 

Hirdetés

Szeptemberben aztán az óra végén minden résztvevő számára leállnak majd a meetingek, a csatlakozási kérelmeket pedig tömegesen lehet majd elfogadni vagy visszautasítani. A meeting közbeni chat letiltható lesz, illetve korlátozható lesz, hogy ki prezentálhat egy meeting alatt. A moderátor érkezésééig pedig zárolható lesz a meeting. Érkezik továbbá a 7x7-es háló, ami egyszerre 49 diákot támogat, ehhez whiteboard is lesz a Jamboard jóvoltából. 

Októbertól bárki cserélhet vagy homályosíthat hátteret, de az adminok letilthatják az egyedi háttereket. A G Suite Enterprise-felhasználók azt is automatikusan követhetik, mely tanulók vesznek részt a virtuális órákon, az órákat pedig kisebb csoportmegbeszélésekre is lehet bontani. Azután pedig jön a kézfeltartás funkció a kérdésekkel rendelkező diákoknak, és több más újdonság még az idei évben. 

Úgy tűnik, még időben igyekszik minden videókonferenciás szolgáltatás felkészülni az új iskolai és munkaévre, valamint a koronavírus esetleges második hullámára. Mondjuk a Google Meetben egyelőre maradtak a komoly fejlesztések, nem úgy, mint a Zoomban, amely a Messengerhez és a Snapchathez hasonló cicafüles-kalózos filtereket is kapott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.