Hirdetés

Hamarosan végleg eltűnnek a Windows 95 régi ikonjai



|

A Windows 10 következői frissítéseivel elbúcsúzhatunk a több mint 25 éves dizájnelemektől.

Hirdetés

A Microsoft legutóbbi gazdasági jelentéséből nemrégiben kiderült, hogy már több mint 1,3 millió eszközön használják a Windows 10-et.

A vállalat egy ideje már tervezi viszont az operációs rendszer dizájnelemeinek átalakítását az úgynevezett Sun Valley projekttel, amely nagyobb frissítés várhatóan idén októberben fog megérkezni. A kisebb javításokkal persze folyamatosan változik a Windows 10, ezúttal több régi ikon alakult át a rendszerben.

A Windows Latest legutóbbi megfigyelései alapján kiderült, hogy a Microsoft több olyan ikon kinézetét megváltoztatta az operációs rendszerben, amelyeket először még a Windows 95 idején kezdtek el használni.

Hirdetés

Így megújult többek között a hibernációs mód, a memória, a floppy-k és még sok minden más jelvénye, amelyeket a Windows Shell, a shell32.dll file részeként láthattak a felhasználók. Az alábbi kép bal oldalán az új, a jobb oldalon pedig a régi ikonok szerepelnek.

A Microsoft korábban már idén márciusban is átalakított több rendszerikont, ezek viszont csak a Windows Insider program résztvevőinek számára voltak elérhetőek.

A jelek szerint a Sun Valley megjelenéséig több ilyen frissítésre is számíthatunk, de vélhetően az erre vonatkozó tervekről beszélni fognak a cég munkatársai a májusi Build konferencián.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.