Hirdetés

Hamis frissítésekkel terjesztik a kriptobányász kártevőket



|

A Flash frissítései mögé bújnak a támadók, akik a kriptobányász kártevőket igyekeznek elterjeszteni.

Hirdetés

Az Adobe 2020-ban elvileg leállítja a Flash frissítéseit. A Flash gyakran felelős a lassú betöltési időkért, a mobilos böngészőkkel való inkompatibilitásért, illetve a nagyon komoly biztonsági résekért. A Palo Alto Networks ráadásul nemrég felfedezte, hogy a hackerek kriptobányász kártevőket rejtenek el a Flash frissítései mögött, így aztán más emberek hardvereivel keresnek pénzt. 

Hirdetés

A bányászőrület 2017-ben tört ki, amikor az Ethereum árfolyama az egekbe emelkedett. Mivel hirtelen mindenki meg akart gazdagodni, ezért a bevásárlások mellékhatásaként a videokártyák vételára is az egekbe emelkedett. Egyre csak jöttek az újabb kriptopénzek, majd mindenki ezekkel foglalkozott. Mivel az átlagembereket egyre jobban érdekelte a téma, ezért a hackereket is. 

Bár vannak nem túl kifinomult módszerek, amelyeket könnyű észrevenni, a Palo Alto Networks egy olyat fedezett fel, ami keményebb dió. Valakik ugyanis megoldást találtak arra, hogy a Flash új verzióinak frissítését hirdető, hiteles értesítéseket megfertőzzék, és a háttérben kriptobányász kártevőt is telepítsenek. Mivel a támadás a Flash-t is frissítette, ezért az emberek azt hitték, hogy minden rendben - pedig a PC már fertőzött lett. 

A kriptobányász kártevők alaposan vissza tudják venni a rendszerek teljesítményét, éppen ezért a támadók is igyekeznek célzottan és észrevétlenül dolgoztatni az effajta szoftvereket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.