Hirdetés

Hangalapú kiterjesztett valóságot ígér a Bose AR



|

A Bose AR-szemüvege hangjelzésekkel és hangutasításokkal (kijelző nélkül) repítené az embereket a kiterjesztett valóság korába.

Hirdetés

A legtöbb olyan cég, amelyik valamilyen formában manapság a kiterjesztett valóságon dolgozik, kivétel nélkül a képi, videós megjelenítésre koncentrál. Az ötlet az, hogy az okostelefon kijelzőjével vagy egy okosszemüveg képernyőjével helyeznek el virtuális elemeket a valódi világban. 

Hirdetés

A Bose más megközelítést alkalmaz, és kifejezetten a hangra koncentrál. A Bose AR platform az SXSW-n debütált, prototípussal együtt. Az okosszemüveg technológiáját ugyanakkor fejhallgatókba, sisakokba és más viselhető eszközökbe is be tudják építeni. 

A Bose AR abban alapvetően eltér a riválisaitól, hogy itt nincs kijelző. Egy Sirinél vagy Google Assistantnél ugyanakkor több, ugyanis a helyzetünkkel és az irányunkkal is tisztában van. A szenzorok követik a fejmozgást, az okostelefon GPS-adatai alapján pedig a fizikai helyzetünket is. 

A navigációt egy ilyen szemüvegben halljuk, nem pedig látjuk. Amennyiben egy közeli híres helyhez érünk, a Bose AR hangalapon tájékoztat a részletekről. 

Bár az effajta rendszer nem olyan látványos, mint az eddigiek, azért vannak előnyei: mivel nincs kijelző, ezért nem tereli el a viselőjét a valódi világtól; és mivel nincs kamera, a többi embert sem rémiszti meg. 

A Bose többek között a TuneIn, a TripAdvisor, a Yelp, a Strava és az ASICS Studio fejlesztőivel is dolgozik már a Bose AR-támogatáson. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.