Hirdetés

Hangalapú tweetekkel újított a Twitter



|

Van, hogy 280 karakter egyszerűen nem elég, de nem a szövegbevitelt nyújtja meg a mikroblog, hanem más utakat keres.

Hirdetés

Bár a Twitter 2017-ben megduplázta a tweetek karakterhosszát, még így is gyakran előfordulhat, hogy 280 karakter így sem elég a mondanivalónk megfogalmazására. Éppen ezért innentől lehetővé teszi a platform, hogy bárki hallassa a hangját, méghozzá szó szerint. Egyelőre kizárólag iOS-en érhető el az új funkció, legalábbis a létrehozás, megtekinteni ugyanis már bárhonnan lehet a hangostweeteket. A kezelés egyszerű, a tweetekhez hangjegyzet csatolható, mint például egy üzenetküldőben.

Hirdetés

Ehhez csak egyetlen plusz gombra kell rányomni a tweet írásakor. Persze nem a Twitterről beszélnénk, ha nem lenne valamilyen limit: az audioklipek maximális hossza ennek megfelelően 140 másodperc. Aki ezt túllépi, annál a platform automatikusan új hangostweetet hoz létre. Valaki egyszer nyomozza ki, milyen trauma érte annak idején Jack Dorseyt az iskolában, mondjuk egy túlnyújtott fogalmazás miatt kapott rossz jegyet, vagy valami hasonló történhetett...

A hangostweetek nagy kártyaként jelennek meg, de a lejátszásuk nem indul el automatikusan. A Twitter azt reméli, a tweetek így emberibbek lesznek, és hogy azt is ki tudják majd fejezni az emberek, amit írott tweetekben nem lehet. Csak persze tessék röviden és tömören fogalmazni...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.