Hirdetés

Hangerőszabályzók a pokolból: üvölts, amilyen hangosan szeretnéd hallani a zenét



|

Nézd meg a pályaműveket és adj hálát, hogy milyen jók a mai megoldások.

Hirdetés

Egy csapat pihent fejlesztő még 2017-ben hirdetett versenyt, amelynek a célja a legrosszabb hangerőszabályzó megoldás megtalálása volt. A beérkező pályaművek betekintést engednek az emberiség legrosszabb arcába, a tömény szadizmusba. Nehéz ugyanis másképp értékelni az olyan ötleteket, amelyek láttán valószínűleg sokan inkább önként öntenének ólmot a saját fülükbe, ugyanis még valószínűleg az is jobb lehet, mint ezeket használni.

A lenti példák a teljesség igénye nélkül mutatják be azokat a UX-szörnyeket, amiket a fejlesztők kitaláltak. Mindenféle kritikai él nélkül állíthatjuk, hogy egyik rosszabb mint a másik, közös azonban a pályaművekben, hogy az emberi kreativitást állítja szolgálatba a minél jelentősebb emberi szenvedés elérésének oltárán. Lássuk is a legborzasztóbb megoldásokat!

Hirdetés

Bemelegítésnek egy egyszerűbb változat: a Change gombot nyomogatva a gép véletlenszerűen választ egy hangerőszintet, 0 és 100 százalék között. Ja, hogy te pontosan szeretnéd 50 százalékra állítani? Nyomogass, hátha szerencséd lesz!

Napjainkban népszerű a gamifikáció, azaz a játékosítás módszere, legyen szó tanulásról, egészésgügyről vagy épp autóvezetésről. Valószínűleg erre gondolhatott az a fejlesztő, aki az alábbi megoldást kiagyalta. A hangszóróra kell kattintani, majd lenyomva tartani az egér gombját. Ezzel "felhúzzuk" a hangerőszabályzót, amely aztán kilövi a megfelelő hangszintet jelölő kis pöttyöt. Ha jól csináltuk, pont akkora erővel lőjük ki, mint amilyen szintre be akartuk állítani a hangerőt.

A hangvezérlés szintén népszerű megoldás mostanság, de valószínűleg nem úgy, ahogy az alábbi pályamű ötletgazdája elképzelte. A megfelelő hangerő beállításához ugyanis olyan hangosan kell kiabálni - vagy bármilyen más zajt kelteni - amilyen hangerővel szeretnénk használni a számítógépet.

A verseny komolyságát jól szemlélteti, hogy az alábbi ötlethez már eleve az internetes átverések szimbólumát, Rick Astley-t választották illusztrációnak. A megoldás lényege, hogy a hangerő automatikusan a felhasználó tartózkodási helyéhez tartozó földrajzi szélesség értékén szól. Azaz Magyarországon 45-48 százalékon lehet hallgatni a zenét. Ha halkabban, vagy hangosabban szeretnéd hallani, lehet csomagolni és elindulni északra vagy délre.

Ha szeretnéd látni a többi, hasonlóan borzalmas megoldást, kattints ide.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.