Hirdetés

Hangfelvételeinkkel segíthetjük a Microsoft mesterséges intelligenciáját



|

A szigorú adatvédelemnek köszönhetően természetesen ehhez a felhasználók személyes engedélye szükséges.

Hirdetés

A Microsoft mesterséges intelligencia által irányított okossegédje, a Cortana nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de a vállalat ennek ellenére továbbra is komolyan foglalkozik az MI fejlesztésével. A Cortanát egyre kevesebb platform fogja támogatni a jövőben, ugyanakkor tavaly év végén a Microsoft már a gyorsabb fájlkeresés funkciókat tesztelte az applikáció segítségével.

A Microsoft ezúttal azt jelentette be, hogy a jövőben továbbra is számít a vállalat arra, hogy a felhasználók hangfelvételei alapján javítani és fejleszteni tudják a mesterséges intelligencia rendszerét, illetve a hangfelismerés funkciót, viszont ezentúl ehhez szükséges az emberek beleegyezése is. Az utóbbi időben több nagyvállalat, többek között a Google és az Apple is kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, így a Microsoft döntése sem meglepő ebből a szempontból.

Hirdetés

John Roach, a cég Digital Transformation Services divíziójának vezető mérnöke egy interjúban elmondta, hogy a Microsoft törekedik a lehető legjobb hangfelismerést fejleszteni. Ehhez figyelembe veszik a felhasználók diverzitását, úgy mint a beszédstílusokat, akcentusokat és akusztikus környezetet is. A cél, hogy a hangfelismerő gördülékenyen működjön, és a lehető legtöbb felhasználó számára könnyen használható legyen.

Ezentúl tehát mindenkinek hozzá kell járulni vagy letiltani, hogy a Microsoft felhasználja a hanganyagait. Viszont a mesterséges intelligencia algoritmusa által generált leiratok ezentúl is elérhetők lesznek a vállalat fejlesztői számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.