Hirdetés

Hangparancsra tölti fel a fürdőkádat a Kohler okosrendszere



|

Miért pont a fürdőszoba maradna ki az okosítási lázból?

Hirdetés

A kisebb-nagyobb cégek sorra jelentik be a CES 2022-es újdonságaikat, ami alól nem kivétel a fürdőszobai és konyhai berendezésekben, valamint beltéri világításokban utazó Kohler sem. A vállalat számos terméket leplezett le az expó keretében, melyek közül kétségtelenül a PerfectFill technológia a legérdekesebb.

Ez ugyanis az Amazon Alexa és a Google Asszisztens segítségével, hangvezérlés útján képes feltölteni a fürdőkádunkat az általunk kívánt mennyiségű és hőmérsékletű vízzel, szükség esetén pedig a leengedés sem okoz neki problémát.

Hirdetés

Ehhez egy "digitális szelepet" és egy leeresztő készletet használ, a vezérlése pedig a Kohler Konnect alkalmazáson belül oldható meg. Az appban akár 10 különböző időtartamú fürdést is beállíthatunk, melyek lejártával a víz automatikusan távozik, remek szolgálatot téve akár a szülőknek is.    

A kényelmet azonban nem adják olcsón: maga a PerfectFill 2700 dollárt (kb. 875 ezer forintot) kóstál, ám kell még hozzá egy kompatibilis Kohler kifolyócső és egy Kohler fürdőkád is. Az újdonság egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, a gyártó valamikor 2022-re ígéri a rendelések fogadását.

Nem a PerfectFill az egyetlen attrakció, amit az idei évre tartogat a cég. A repertoár éke a 8000 dolláros (kb. 2,6 millió forintos) Stillnes Bath, ami fényekkel, köddel és aromákkal dobja fel a lubickolás élményét. A minimalista kád szintén a Kohler Konnect alkalmazásnak engedelmeskedik, az alapmodell piacra dobását 2022 első negyedévére tervezi a Kohler, a feszített víztükörrel turbózott Experience verzió pedig valamikor a harmadik negyedév során érkezhet.

További látványos dobás a Purist Suspend nevű, plafonról lelógó mosogatócsap is, amellyel némi plusz helyet nyerhetünk az edények tisztogatásához. A 180 fokban forgatható csap mellé egy távirányító is jár a ki- és bekapcsoláshoz, valamint a hőmérséklet beállításához.

A Kohler ezek mellett még számos egyéb újdonságot is bemutatott: ilyen az elhasznált vizet mérő és a szivárgásokat érzékelő H2OWise-rendszer, az érintésmentesen üzemeltethető Touchless Residential Bathroom Faucet vízcsapok, a napenergiát tároló Power Reserve-rendszer,  valamint a zárható fürdőszobai okosszekrény, a Digital Lock Box is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.