Hirdetés

Leállt az egyetlen Cortana-alapú okoshangszóró



|

A Cortanával dolgozó Harman Kardon Invoke felhasználói arra panaszkodnak, hogy az okoshangszórójuk használhatatlan.

Hirdetés

Vannak hátrányai annak, ha egy termék a felhőre és a távoli elérésre épít, és ez újra és újra be is bizonyosodik valamilyen formában. Ezúttal a Microsoft asszisztense, a Cortana került szorult helyzetbe. 

Hirdetés

Az Amazon Alexával és a Google Asszisztenssel szemben a Cortana sosem kapott szárnyra, pedig rengeteg windowsos PC-n ott pihen. A Microsoft végül nyugdíjba küldte a mobilokra írt Cortana appokat, most pedig technikai nehézségek miatt leállt az egyetlen Cortana-alapú okoshangszóró is. 

A Harman Kardon Invoke felhasználói arra panaszkodnak, hogy az okoshangszórójuk használhatatlanná vált. Egyes szerint a probléma átmeneti, néhány nap után magára talált a termék. Mások szerint a Microsoft korábbi döntései és ez célzások arra, hogy mi jön a jövőben. 

Az okoshangszóró a jelentések szerint nem reagál a hangutasításokra, nem tudja kezelni az okosotthonban lévő eszközöket, sőt, még ébresztőket sem állít be. Bluetooth-hangszórónak azért még jó, így ha a Cortana egyszer végleg nyugdíjba vonul, akkor sem kell kidobni - persze ez kevés vigasz azoknak, akik egykor sokat fizetnek egy drága és trendi termékért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.