Hirdetés

Harmincezer gépet fertőzött meg egy Mac-es kártevő – csak azt nem tudni, miben tesz kárt



|

Egy biztonsági cég már felfedezte a malware-t, de nem tudni még, pontosan mit árthat.

Hirdetés

Hiába biztonságosak az Apple számítógépei, az utóbbi néhány évben egyre több kártevő jelenik meg rájuk, és sajnos az M1 processzorral szerelt masinák sem teljesen védettek. A coloradói Red Canary fedezte fel azt a malware-t, ami közel 30 ezer Mac gépet fertőzött már meg világszerte, de csak annyit tudni róla, hogy óránként egyszer ellenőriz egy szervert, várva a parancsot, és képes önmegsemmisítésre.

Egyelőre még nem kapott utasítást, és a szakértők sem tudják, mire készülhetnek a mögötte álló fejlesztők. A Silver Sparrow névre keresztelt malware az M1-es és az inteles gépeket egyaránt támadja, két külön variáns formájában.

Hirdetés

Elsősorban az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország felhasználói fertőződtek meg, február 17-éig 29139 gépen sikerült azonosítani a programot. A szakértők komoly problémákra számítanak, de nem tudják megtippelni sem, mi lehet a Silver Sparrow célja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.