Hirdetés

Három embert kapcsoltak le kalózkodásért, akik egy évtizede tették fel netre a filmpremiereket



|

A gyanúsítottak minden nagyobb megjelenésre lecsaptak, ezzel több tízmillió dollár kárt okozva a filmipar szereplőinek.

Hirdetés

Az Egyesült Államok hatóságai régóta nyomoznak az egyik legnagyobb kalóz-szervezet, a Sparks Group után, akik azzal foglalkoznak, hogy csalás útján megszerzik, majd feltörik a DVD és Blu-Ray lemezeket, valamint az olyan szervereket, ahol a kiadók tévésorozatokat tárolnak, és azokat még megjelenés előtt közzéteszik az interneten. Feltételezhetően a csoport három tagját sikerült most lekapcsolnia a nyomozóknak.

Hirdetés

Három férfi ellen folyik eljárás a szerzői jogok megsértése miatt, közülük kettőt le is tartóztattak, az általuk működtetett 18 szervert pedig sikerült kiiktatni. Az ügyészség közleménye szerint három vádlott és a Sparks Group az elmúlt tíz évben szinte minden nagyobb filmet megszerzett, feltört és közzétett az interneten.

A hatóságok a hírek szerint folytatják a letartóztatásokat, ennek hatására pedig rengeteg kalózcsoport tagsága hagyott fel átmenetileg a tevékenységével és próbál meg elrejtőzni a felelősségre vonás elől. Egyelőre nem tudni, hogy milyen következményekkel jár az akció, de egy korábban lezajlott hasonló kaliberű kalózkodási perben 62 millió dollár megfizetésére kötelezték a vádlottakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.