Hirdetés

Három évig biztosan kap friss Androidot a Microsoft Surface Duo



|

Bár a Surface Duo sok tekintetben megosztja a közönséget, az egyetlen jó hír, hogy három évig biztosan kap majd androidos frissítéseket.

Hirdetés

Egyre nagyobb a felháborodás a különböző fórumokon azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft hogyan akar visszatérni a mobilpiacra. A Surface Duo a szakértők szerint már a piacra kerülése pillanatában halott termék lesz, ugyanis olyan ronda és vaskos kávákat kapott a két különálló kijelzője, amiket egy 5 évvel ezelőtti Lumia 950 is megirigyelne. Emellett elavult rendszerchip és egy kijelzőhöz mérten is miniatűr akkumulátor kerül bele, hátul nincs kamerája, a vételára pedig elképesztően magas, 1400 dollár, nettó 410 000 forint. 

Hirdetés

Míg a kritikusok szerint az LG V60 ThinQ a dupla kijelzős tokjával minden egyes szempontból laposra veri gyakorlatilag féláron a Surface Duót, addig a Microsoft dupla kijelzős, androidos mobilja mellett is szól majd pár érv. Az egyik például az, hogy itt elvileg nem lesz gond a rendszerfrissítésekkel. 

A Microsoft megerősítette, hogy három évig szállítja majd a rendszer- és biztonsági frissítéseket a készülékhez, ami jó hír, hiszen az androidos tábor továbbra is rettenetesen áll hosszú távú támogatás terén. A Google és a OnePlus (utóbbi részben) adott eddig csak három éven át új Androidot, illetve nemrég a Samsung is beállt a sorba, a Galaxy S10, Galaxy Note 10, Galaxy S20 és Galaxy Note 20 szériák szintén három generációnyi új Androidot kapnak mostantól (vagyis a megjelenésétől számítva az adott készülék három nagy főrendszer-frissítést kap). 

A felhasználók különböző platformokon 3-5 évnyi rendszerfrissítést követelnek a gyártóktól, ami elsőre soknak tűnhet, de ha tényleg 1400 euró lesz mostantól egy csúcsmobil, akkor ez az igény igazán alapszintű elvárásnak tekinthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.