Hirdetés

Három hasznos eszközzel bővül a Microsoft Edge



|

Az Internet Explorer búcsújával tovább csiszolja az utódot a Microsoft.

Hirdetés

A 2015-ben megjelent Microsoft Edge eredeti változata alapján kevesen fogadtak volna arra, hogy hosszabb távon is életképesnek bizonyul a nemrég végleg eltemetett Internet Explorer utódja, ám a redmondiak idővel áthelyezték a szoftvert a Google Chrome-ot is hajtó Chromium motorra, így ma már nem panaszkodhatunk a böngésző teljesítményére.

A Microsoft a különféle extra funkciók sorozatos beemelésével igyekszik csábítóvá tenni a szoftvert, a közönség pedig vevő erre, hiszen az Edge már a Firefoxot is lehagyta a népszerűségi versenyben. A böngésző 4%-nyi felhasználójának lehet jó hír, hogy újabb praktikus funkciókkal bővül a repertoár.

Hirdetés

Elsőként egy német híroldal, a Dr. Windows szúrta ki a Microsoft 365 fejlesztési ütemtervében, hogy az Edge hamarosan három új beépített eszközt, egy számológépet, egy mértékegység-átváltót és egy sebességtesztet kap. Az Edge kísérleti verziójában, az Edge Canary 105-ben már ott is figyelnek az újdonságok a világóra és a szótár mellett. A legérdekesebbnek a sebességteszt tűnik, ám egyelőre nem tiszta, hogy ez a Microsoft saját technológiáján alapul, vagy egy külsős partnerre támaszkodik a vállalat.

Első blikkre ugyan semmi gond sincs azzal, hogy a redmondiak újabb eszközöket tesznek a kezünk alá, ám nem mindenki örül a beépített funkciók gyarapodásának. Sokan tartanak ugyanis attól, hogy a szoftver felhizlalása a teljesítmény kárára megy majd, ezért jobban díjaznák, ha a Google-höz hasonlóan a Microsoft is az opcionálisan telepíthető bővítményekre hagyatkozna a natív extrák helyett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.