Hirdetés

Három új modellel támad a legnépszerűbb e-könyv olvasó



|

Hasznos fejlesztéseket hoz az Amazon Kindle Paperwhite új generációja.

Hirdetés

A merészebb várakozásokkal ellentétben az e-könyveknek nem igazán sikerült forradalmat kirobbantaniuk, de azért szép szeletet hasítottak ki a piacból, így a dedikált olvasók is kapós terméknek számítanak.

Az Amazon nemrég leleplezte a legnagyobb példányszámba eladott modelle, a középkategóriás Kindle Paperwhite új generációját, ami több szempontból is kívánatosabb az elődjénél.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy ezúttal rögtön három modellt kapunk: az alap Paperwhite Standard Edition mellett a nagyobb tárhelyet és egyéb extrákat nyújtó Paperwhite Signature Editiont, illetve a kifejezetten gyerekeknek szánt Kids Editiont.

Az új Paperwhite mindenekelőtt növelte a kijelző méretét: 6 hüvelykes helyett 6,8 hüvelykes panelen terpeszkedhetnek a betűk, maradt viszont a 300 ppi-s felbontás. Örömteli hír, hogy bekerült a repertoárba a színhőmérséklet állítása is, így a mobilokhoz hasonlóan szűrhetjük a kékfényt, amihez a Signature Editionön automatikus fényerő-állítást is kapunk. Mindhárom változat IPX8-as vízállóságot garantál, mellyel két méteres mélységben maximum 60 percet bírnak beázás nélkül.

Az Amazon ezek mellett 20%-kal gyorsabb lapozást ígér, valamint az üzemidőt is sikerült feltornászni, 6-ról 10 hétre. Az pedig már csak bónusz, hogy a töltés végre USB-C csatlakozóval történik, s mindössze 2,5 órát igényel. A kor követelményeinek megfelelően támogatott a vezeték nélküli Qi-töltés is.

A később érkező szoftverfrissítés a kezelőfelületet is megpiszkálja, az Amazon szerint könnyebb lesz a navigáció és a könyvtárunk böngészése, valamint az első beállítást is gyorsabbá teszi, hogy akár mobilon (iOS, Android) is elvégezhetjük majd a folyamatot a Kindle alkalmazáson keresztül.

Az újdonságok előrendelése már el is kezdődött, a szállítást pedig október 27-re ígéri az Amazon. Ami pedig az árazást illeti, a 8 GB-os Standard Edition 140, a 32 GB-os Signature Edition 190, a Kids Edition pedig 160 dollárba kerül. Az utóbbi reklámmentes olvasást garantál, valamint jár hozzá egy "gyerekbarát" tok és 12 hónap tagság az Amazon Kids+ szolgáltatásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.