Hirdetés

Itt az első videó a háromba hajtható Xiaomi mobilról



|

Maga a Xiaomi elnöke tette közzé azt a kisfilmet, amin háromba hajt egy összecsukható okostelefont.

Hirdetés

Minden héten újabb bizonyítékokat kapunk arra vonatkozóan, hogy 2019 részben az összehajtható mobilokról szól majd. Az első komoly modellt a Samsung február 20-án mutathatja be, de dolgozik ilyenen az LG, a Huawei, a Motorola, sőt, a Xiaomi is, többek között. Egy kicsit mindegyik modell más. 

Hirdetés

A Xiaomi koncepciója például háromba hajtható. Kinyitva olyan, mint egy kisebb táblagép, azonban a jobb és a bal oldali harmadát hátra lehet hajtani. Ilyenkor egy kisebb mobil marad a kezünkben, miközben a kijelzőn található elemek automatikusan átrendeződnek, hogy a hátrahajtott részekről a továbbra is aktív előlapra ugorjanak.

Evan Blass nemrég egy videóban osztotta meg, miként néz ki az újdonság, de persze ilyenkor még mindig ott a kétkedés, hogy vajon tényleg valódi információról van-e szó. Most viszont maga Lin Bin, a Xiaomi elnöke tett közzé az eszközről egy videót a kínai Weibo közösségi hálón. 

Becsukott állapotban egy kézzel is könnyű kezelni az eszközt, kihajtogatva pedig ideális megoldás lehet például videónézéshez, videótelefonáláshoz, vagy akár egyszerűbb irodai feladatokhoz akkor, ha épp út közben kellene pár mondatot beszúrni egy dokumentumba. A koncepció nagyon érdekes, de azért van még kérdőjel bőven, a kamerákról például nem tudunk semmit. Táblagépes módban pedig láthatóak a képernyő hajlítási pontjai. A hangerő-gombokat sem látni egyelőre a készüléken. 

A Xiaomi jelenleg mérnöki prototípusként hivatkozik a videóban látható eszközre, vagyis egyelőre nem döntött a cég, hogy piacra dobja-e. Esélyes persze, hogy ha a Samsung és más gyártók valóban bemutatják saját hajtogatható modelljeiket, akkor a Xiaomi sem vár sokat, nehogy lemaradjon. Mondjuk az is jó kérdés, képesek lennének-e itt is tartani a jóárasított stratégiájukat, hiszen a Samsung hajtogatós mobiljáról már tudni lehet, hogy minden eddiginél brutálisabb árcimkét kap.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.