Hirdetés

Használnád a Facebookot? Hamarosan szelfi kell hozzá...



|

A Facebook a felhasználók hitelesítéséhez van, akiktől már most szelfit kér. Így védenék meg az adatainkat.

Hirdetés

A Facebook lehet, hogy rövidesen egy új módszerrel kezd el széles körben kísérletezni - ezzel a felhasználók személyazonosságát hitelesítenék. 

Hirdetés

Twitteres beszámolók alapján egyelőre nem tiszta, hogy ez mikor aktiválódik. Elképzelhető, hogy csak gyanús fióktevékenység esetén lépteti életbe a Facebook, de az is lehet, hogy minden bejelentkezéshez szükség lesz rá. Azt viszont leszögezte a Facebook, hogy minderre azért van szükség, hogy megvédjék a felhasználói adatokat a külső felektől. 

A tweetek alapján egyébként a felhasználók olyan Facebook-kiírással találkoztak, amely egy arcot jól kivehetően ábrázoló szelfi készítésére kérte őket. A Facebook ezután azt is megígérte, hogy a személyazonosság igazolása után a képet törli a szervereiről. 

A Facebook egyik szóvivője azt nyilatkozta a Wired magazinnak, hogy a biztonsági funkció célja az, hogy lefüleljék a gyanús tevékenységeket bizonyos interakciók során, mint a fiókok létrehozása, ismerősnek jelölés vagy reklámok létrehozása, szerkesztése. 

A folyamat egyébként automatizált, és csak egyike azoknak, amelyek alkalmasak a hitelesítésre. Azt viszont továbbra sem tudni, hogy mit tart gyanús tevékenységnek a Facebook. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.