Hirdetés

Hasznos dologgal újítanak az Android 11 munkahelyi profiljai



|

Hamarosan még kényelmesebb lesz az Android 11-et használni.

Hirdetés

Sokan vannak, akik céges androidos okostelefont használnak munkához, ilyenkor viszont általában körülményesen tudnak hozzáférni az Android munkahelyi profilja miatt a személyes adatokhoz. Ennek nyilván vannak pozitív oldalai (mint az adatvédelem, magánszféra), sokszor azért kényelmetlen is lehet, ha teljesen külön vannak választva a személyes adatok. 

Hirdetés

A Google azonban most változtat a kényelem érdekében, az Android 11 lehetővé teszi majd a munkahelyi profilok használata mellett, hogy a felhasználók hozzáférjenek a személyes naptárbejegyzéseikhez a Google Naptár appban. Mindezt úgy, hogy a személyes események a munkahelyi események mellett jelennek meg. 

Fontos megjegyezni, hogy ezt a kevert naptárnézetet előbb a felhasználónak és a rendszergazdának is engedélyeznie kell, ellenkező esetben nem elérhető a Google Naptárban. Alapból ki lesz kapcsolva, tehát attól függ minden, hogy a munkáltató támogatja-e a funkciót. 

Az adatbiztonság miatt állítólag nem kell aggódni, a Google szerint az Android 11 egy biztonságos módszerrel, külön tárolja a személyes és munkahelyi naptáradatokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.