Hirdetés

Hasznos funkcióval bővül a Google alkalmazás, de az androidosok nem örülhetnek

|

A Google ezúttal nem a saját platformjának kedvez.

Hirdetés

Májusban tartották a Google I/O éves fejlesztői konferenciát, ahol a vállalat nem csak az Android 12 Beta elindulását vezette fel, de egyebek mellett arra is ígéretet tett, hogy hamarosan törölhetjük majd az elmúlt 15 perc keresési előzményeit a Google mobilos alkalmazásban.

Azóta csaknem két hónap telt el a változtatás bevezetése nélkül, most viszont a cég hivatalos blogján végre felbukkant a bejelentés a funkció aktiválásáról.

Hirdetés

A kipróbálásához nem kell mást tennünk, mint megnyitni a Google appot, kiválasztani a fiókunkat a jobb felső sarokban, a Keresési előzmények menüpont alatt pedig rögtön ott lesz az utolsó 15 perc törlésének gombja.  A művelet csak egy mozdulat, nincs szükség további utasításokra.

Az egyetlen szépséghiba, hogy pillanatnyilag csak az iOS-es felhasználók élvezhetik, míg Androidra nem is a közeljövőbe, csak valamikor az idei év során ígéri a Google. Legyen azonban bármilyen csalódást keltő is a fejlemény, meglepőnek azért nem nevezhetjük: a vállalat korábban egész appokat, például a Gboardot és a Motion Stillst is az Apple platformján próbálta ki először.

Az előzmények törlése mellett a Google viszont egy másik hasznos újdonságot is bemutatott, ami elvileg már mindkét platformon elérhető. Ezzel egy további védelmi vonalat adhatunk az előzményeinkhez az alkalmazásban, így ha mondjuk egy több ember által is használt eszközön valaki más lenne kíváncsi az aktivitásunkra, át kell esnie egy azonosítási fázison (pl jelszó megadása).

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.