Hirdetés

Hasznos trükköt tanít az okostelefonoknak a Google



|

Az óriás Measure appja bármelyik ARCore-képes okostelefonon képes a kamera képe alapján megbecsülni a távolságokat.

Hirdetés

A Google még 2016-ban adta ki a Measure nevű androidos alkalmazását, amely lehetővé tette a hossz és a magasságát mérését az okostelefonok kameráin keresztül: a képen két pont között egy vonalat kellett ehhez húzni. 

Hirdetés

Eleinte a Measure csak a Project Tango technológiára építő okostelefonokkal működött. A Tangót aztán a Google lecserélte az ARCore platformmal, és most a Measure app is frissült. Immáron minden készüléken működik, ami támogatja az ARCore-t. Természetesen ingyenesen tölthető le a Play Áruházból

A távolságok méréséhez elegendő elindítani az appot, engedélyezni a hozzáférést, majd létrehozni a 3D-s térképet. Az app egy fehér pontokból álló hálót mutat, ha van elegendő információja a mérésekhez. Ezután a kapcsolódó eszközzel elég megadni a kezdő- és a végpontot. Az eredmény sajnos nem túl egységes vagy következetes, aki szeretne biztosra menni, annak valami komolyabbra lesz szüksége. Ha nincs semmi más kéznél, egy becsléshez azért ez is jó lehet, elegendő fény és kompatibilis készülék mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.