Hirdetés

Hat új funkciót jelentettek be Androidra, mutatjuk őket



|

Van köztük pár elsőre túl alapvetőnek tűnő, de így is kényelmes újítás.

Hirdetés

A Google hivatalosan is leleplezett hat új funkciót az Androidhoz, nemcsak olyanokat, melyekkel minden bizonnyal több felhasználó is találkozhatott már tesztelés formájában, de teljesen vadiúj változtatásokat is.

Nem is szaporítanánk tovább a szót, röviden össze is foglaljuk, milyen újításokkal számolhatnak az Android-tulajok:

Hirdetés

Jelszóellenőrzés szivárogtatás ellen

Android 9 és a felett immáron jelszóellenőrző figyelmeztet minket, ha Google-felhasználónkba mentett, Autofill-lel használt belépési adataink kiszivárogtak, és ha tényleg ez történt jelszavunkkal, azaz megtalálható valamely ismert szivárogtatás listájában, úgy arról is tanácsot kapunk, hogy mi a teendő.

Időzített üzenetek

A Google Messagesnél már jó pár hónapja tesztelik az időzített üzenetek funkcióját, de Android 7-től kezdve mostantól hivatalosan is elkezdik bevezetni a funkciót, mellyel csupán pár tapintás, és napra és időpontra pontosan beállíthatjuk, mikor eressze rá adott üzenetünket kiszemeltünkre az alkalmazás.

Sötét mód a Google Térképben

Bizony, a népszerű navigációs alkalmazás mostantól hivatalosan is képes besötétülni, ezzel nemcsak szemünket, de akkumulátorunkat is kímélve. A cég ígérete szerint hamarosan minden felhasználó számára elérhetővé válik: az app elsősorban az alapvető mobilos beállítás alapján választ üzemmódot, ha mondjuk annak ellenére szeretnénk sötét módban használni, azt manuálisan kell beállítani.

Android Auto frissítések

Ha már navigáció, új funkciókat kap az Android Auto is: Android 6.0-tól kezdődően egyedi hátterekkel spékelhetjük meg autónk belső kijelzőjét, de a Google Asszisztens is kapott pár új, természetesen hangalapú játékot, például a híres Jeopardyt, ahogy új shortcutok is érkeztek a kezdőképernyőre.

Google Asszisztens újítások

Az Asszisztens hangalapú vezérlése is fejlődik végre egy kicsit, legalábbis ha bepipáljuk a Lock Screen Personal Results opciót a beállításokban, onnantól nem kell mi magunk feloldanunk a készüléket, hogy teljesítse kívánságainkat. Ily módon tényleg akár tőlünk távol, kézi vezérlés nélkül is hajlandó lesz most már mobilunk üzenetet küldeni vagy hívást indítani, ha arra kérjük, ezt ráadásul távolról is könnyebben olvasható kártyákkal támogatja.

Új TalkBack

Új verziót kapott a korábbról ismert, elsősorban a vakoknak és gyengénlátóknak segítő képernyőolvasó, a TalkBack is, amin a látássérült közösséggel együtt dolgoztak, hogy így kifejezetten általuk követelt funkciókkal gyarapítsák azt, többek közt többujjas, könnye megtanulható, mégis szerteágazóbb, ily módon pontosabb navigálással, új parancsokkal vagy egyénre szabható beállításokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.