Hirdetés

Hatalmas a kereslet az iPhone 14 Pro iránt



|

Tim Cook elmondta, hogy nehezen tudnak annyit gyártani, amennyi kellene.

Hirdetés

Nemrégiben az Apple bemutatta a 2023-as iPhone felhozatalt, amiből kikerült a mini, helyét a Plus vette át, a Pro modellekről pedig eltűnt a notch a Dynamic Island kedvéért. A cupertinóiak a gyenge kereslet miatt szüntették meg a mini sorozatot, a jelek szerint azonban a Plus sem vonz sokkal több vásárlót.

Még szerencse, hogy cserébe a Pro modellekért - a sok országban tapasztalható áremelkedés ellenére - kapkodnak a felhasználók.

A cég harmadik negyedéves jelentésével kapcsolatban Tim Cook, az Apple CEO-ja a CNBC-nek nyilatkozott. Az élő bejelentkezés során elmondta, a vállalat a 14 Pro és a 14 Pro Max megjelenésének napjától kezdve lemaradásban van, csak futnak a kereslet után.

"Hiány van a 14 Próból és a 14 Pro Maxből, amióta csak megjelentek a piacon. Nyilvánvalóan azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb utánpótlást biztosítsuk."

Hirdetés

A jelek szerint a két Pro készülék jobban teljesít, mint ahogy arra a megjelenés előtt az Apple számított. Tim Cook a videós bejelentkezés során kitért arra is, hogy az Apple sikeresen takarít meg pénzt annak köszönhetően, hogy a gyártási költségek kicsit visszaestek, amit arra fordítanak, hogy még több készüléket állítsanak elő.

A jelentés szerint az Apple a harmadik negyedévben 90,15 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ami 8%-kal magasabb a tavalyi idősávhoz képest. Az igazán megdöbbentő ebben az, hogy 42,6 milliárdot termeltek ebből az iPhone-ok úgy, hogy mindössze 8 napjuk volt hozzájárulni a harmadik negyedéves eredményekhez a 14-es modelleknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.