Hirdetés

Hatalmas bajban az LG, továbbra sem talált vevőt a mobilos üzletágára



|

Ha ez így folytatódik, akkor nem a közeljövőben fog elkészülni a feltekerhető LG mobil sem.

Hirdetés

Az elmúlt évek nem festettek túlzottan fényesen az LG számára, már ami a mobiltelefonok piacát illeti. Készülékeik nem voltak képesek versenybe szállni a nagy riválisokkal, az egész helyzet pedig olyannyira tarthatatlanná vált a dél-koreai cég számára, hogy elhatároznak, túladnak az egész mobilrészlegen. Igen ám, csakhogy ehhez nem ártana találni egy vevőt sem.

Ez pedig jelenleg cseppet sem megy jól. Korábban arról lehetett hallani, hogy egy vietnámi konglomerátum, a Vingroup veheti meg az LG ezen divízióját, de végül nem sikerült megegyezni az árról, így vevő nélkül maradtak.

Hirdetés

Pedig azért nem kis csomagra tehet szert az, aki bekebelezi az LG mobilrészlegét, elvére a cég vietnámi és brazil gyártósorai is az ajánlat részét képezik. Továbbra is csak keresi potenciális vevőjét tehát az LG, így pedig teljesen bizonyos, hogy elég sokat kell majd várnunk arra a feltekerhető mobiltelefonra, amit még idén januárban villantottak meg nekünk. Egyes források szerint ennek a készüléknek a fejlesztését határozatlan ideig parkolópályára rakták a dél-koreaiak. 

Az is simán benne van a pakliban természetesen, hogy ha senki sem veszi meg a részleget, akkor az LG egészen egyszerűen feloszlatja azt, és soha többé nem fog telefonokat gyártani. Ebben az esetben gondoskodni kellene a felszabaduló munkaerő átcsoportosításáról, de ez sem lehetetlen feladat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.