Hirdetés

Hatalmas kábelt fektetett le a Facebook és a Microsoft



|

A két óriás 160 Tbps-os tenger alatti kábele 16 milliószor gyorsabb átvitelt garantál az átlagos otthoni internetkapcsolatnál.

Hirdetés

A globális telekommunikáció meghatározó része továbbra is tenger alatti kábeleken keresztül történik - ezek kapcsolják össze az embereket és a kontinenseket. 

Hirdetés

A Facebook és a Microsoft új, közös erővel lefektetett adatkábele pedig már 160 terabit per másodperces átviteli sebességre képes. Ez több mint 16 milliószor gyorsabb, mint amit egy átlagos otthoni internetkapcsolat tud. Egyszerre akár 71 millió HD-s videó streamelésére is alkalmas. 

Az új MAREA kábel a spanyol Bilbao várost köti össze a Virginia állambeli Virginia Beach-csel. A kábel több mint 5 kilométer mélyen fekszik az Atlanti-óceánban, több mint 6400 kilométer hosszú és körülbelül 4629 tonna. 

A kábelnek hála a kapcsolatok nem csak tartósabbak, megbízhatóbbak is lesznek. Az effajta adatkábelek általában hét külön réteget vonnak az optikai kábel köré, védve azt az extrém behatásoktól. A MAREA egy új, nyílt dizájnra épít. 

Mára milliónyi adatkábel fekszik a tengerek mélyén, és nem ritka, hogy ezeket elvágják vagy átirányítják, főleg, ha háborús tevékenység zajlik a közelben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.