Hirdetés

Hatalmas megújulás előtt állhatnak az Apple MacBookok



|

Az elmúlt évek legnagyobb dizájnbeli változása jöhet.

Hirdetés

A közeljövőben hatalmas változásokra számíthatunk az Apple MacBookok kinézetét és funkcióit tekintve, amennyiben a Patently Apple által felfedezett szabadalmakat valóra váltja az Apple. Szó van például egy dinamikus beviteli felületről, ami leváltaná az érintőpadot. A billentyűzet alatti teljes rész érintőpaddá változna, ennek érzékelési méretét tetszés szerint lehetne állítani. Ez meg is lenne világítva, illetve haptikus visszajelzést is adna. Állítólag ezzel készítenék elő a billentyűzet leváltását is, hasonló technológiára. 

Hirdetés

Hasonló szabadalma korábban is volt virtuális billentyűzetről az Apple-nek, azonban mint az elmúlt évek próbálkozásai mutatják, az érintésérzékeny billentyűzeteket az emberek nem szívesen használják - a szakértők kételkednek benne, hogy merne ilyen irányba mozdulni az Apple, a szabadalom valószínű csak óvatosság. 

Van azért olyan szabadalom is, amely szerint a billentyűzet gombjai érzékelnék az ujjakat, és ennek hála lehetne rajzolni vagy nagyítani, gesztusokkal. Gondolkoznak még mobilos töltőpad beépítéséről is, ez a bal alsó részre kerülne, vezeték nélkül töltené az iPhone-okat, és ide kerülhetnek még biometrikus szenzorok is. Nincs rá persze garancia ezúttal sem, hogy ezt mindet megvalósítja a gyakorlatban az Apple. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.