Hirdetés

Hatalmas OLED-kijelzővel szerelt fotelt mutatott be az LG



|

A médiaszék mellett egy különleges szobakerékpárt is elvisznek a CES 2022-re a koreaiak.

Hirdetés

Habár a koronavírus omikron-variánsa miatt a napokban több nagy cég is visszamondta a fizikai megjelenést, a január 5. és 8. között esedékes CES 2022 a tervek szerint nem marad el, az LG pedig már biztosan ott lesz néhány új audio-termékkel és az első gamer laptopjával.

Nemrég a vállalat kijelzőkért felelős ága, az LG Display is megmutatta, hogy milyen látványosságokkal készül a techvilág egyik legfontosabb rendezvényére.

Hirdetés

Az egyik a "Media Chair"-nek, azaz Médiaszéknek hívott koncepció, ami lényegében egy félkör alakú, forgatható fotel, benne egy ívelt, 55 hüvelykes OLED-kijelzővel. A panel támogatja a Cinematic Sound technológiát, amely a megjelenítő rezgésével gondoskodik a kiváló hangzásról. Az ülő-és szórakoztatóalkalmatosság további különlegessége, hogy egy gombnyomással elforgatható a beépített kijelzője, így tulajdonképpen egy szélesvásznú ívelt monitort kapunk.

Az LG Display viszont nem csak az ücsörgést dobná fel az OLED segítségével: a CES-en ott lesz a Virtual Ride nevű szobakerékpárjuk is, amit szemből és felülről egy hatalmas panel ölel körbe, s ezzel tekerés közben olyan érzetet kelt, mintha valahol a szabadban gurulnánk. Legalábbis addig, amíg nem nézünk oldalra.

A két látványos koncepció mellett a cég további újdonságokat is ígér a CES 2022-re, melyekkel az OLED-panelekben rejlő lehetőségeket, és persze a saját technológiájának fejlettségét igyekszik demonstrálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.