Hirdetés

Határozatlan időre meghosszabbította Donald Trump tiltását a Facebook



|

Mark Zuckerberg szeretné, ha problémamentes lenne a kormányváltás, ezért a korábbi 24 óra helyett addig szól a tiltás, amíg azt a Facebook fel nem oldja.

Hirdetés

A január hatodikai amerikai zavargások és a leköszönő amerikai elnök, Donald Trump ennek kapcsán közzétett megnyilvánulásai hatására a közösségi platformok üzemeltetői besokalltak, és míg korábban viszonylag engedékenyek voltak, most úgy látták, meg kell vonniuk a szót. A Twitter azt a feltételt szabta meg, hogy el kell távolítani egyes posztokat, a Facebook és az Instagram pedig 24 órás tiltást léptetett életbe.

A két utóbbi platformot irányító Mark Zuckerberg azonban ma délután közleményt adott ki. Ebben leírta, hogy az elmúlt 24 órában egyértelművé vált számára, Donald Trump elnökségének hátralévő idejét arra akarja használni, hogy aláássa a békés és törvényes hatalomátadást, és okkal háborította fel az embereket, hogy platformjain támogatta a tüntetőket ahelyett, hogy élesen elítélte volna tettüket.

Hirdetés

Hozzátette, az elmúlt években legfeljebb törölték vagy megjelölték a Facebook szabályzatát sértő posztokat, mert nem akarták elhallgattatni a vitát generáló véleményeket sem, azonban ez a helyzet komolyabb fellépést követel meg, és túl nagy kockázatot jelentene, ha Trump továbbra is használhatná a Facebookot és az Instagramot. Mostantól határozatlan ideig, de legalább két hétig tiltva marad, amíg az átadás meg nem történik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.