Hirdetés

Háttérbe tolja a politikai tartalmakat a Facebook



|

A platform bejelentette, hogy újabb országokban tesztelik a közéleti témák megjelenítését, és a bejegyzések rangsorolása is átalakulhat.

Hirdetés

A 2016-os elnökválasztás óta számtalan kritika érte a Facebookot, hogy a hírek súlyozásával akarva-akaratlanul is befolyásolja az emberek véleményét.

A közösségi oldalt már minden oldalról vállalták elfogultsággal, a kereszttűzben álló vállalat így februárban elkezdett kísérletezgetni a politikai témák visszaszorításával néhány felhasználó hírfolyamában.

Az első körben az USA-ban, Kanadában, Brazíliában és Indonéziában tesztelték a funkciót, nemrég pedig bejelentették, hogy újabb államokra terjesztik ki a próbát.

Hirdetés

A platform hivatalos blogján megosztott bejegyzés szerint a továbbiakban Írországban, Spanyolországban, Svédországban és Costa Ricán is tesztelni fogják a korlátozást, mivel az első visszajelzések alapján a felhasználók pozitívan fogadták a közéleti témák háttérbe tolását.

A Facebook egyúttal bejelentette, hogy a posztok rangsorolását is felülvizsgálják, mert úgy találták, hogy bizonyos visszajelzések többet árulnak el, mint a jelenleg mérceként használt kommentek és megosztások. A bejegyzések kiemelésénél ezért nagyobb hangsúlyt fektetnek majd például arra, hogy az emberek mekkora valószínűséggel reagálnak negatív visszajelzésekkel egy-egy politikai témára.

Ha a Facebook depolitizáló kampánya globális megoldássá válik, az komoly hatással lehet a közéleti témákra koncentráló híroldalak látogatottságára, így az eljárás arra is jó módszernek bizonyulhat, hogy a platform visszavágjon a hírekért fizetséget követelő médiaszolgáltatóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.