Hirdetés

Havi 99 dollárért lehet tesztelni a SpaceX műholdas internetét



|

A Starlink tesztelőinek havi 99 dollárt kell majd fizetniük a SpaceX szolgáltatásáért, melyhez már mobilos appok is vannak.

Hirdetés

A CNBC jelentése szerint a SpaceX elküldött egy levelet a Statlink műholdas internszolgáltatás felhasználóinak (egyelőre Amerikában és Kanadában), amelyben elárulta, hogy az első bétatesztelőknek havi 99 dollárt kell majd fizetniük a szolgáltatásért, illetve egy 499 dolláros kezdeti díj is terheli őket, ennyibe kerül ugyanis az a hardvercsomag, amellyel a hálózatot el lehet érni. A levelet azok kapták meg, akik korábban több információt kértek a szolgáltatásról. 

Hirdetés

A SpaceX a bétát Better Than Nothing Beta programnak nevezte el, és ezzel egyszerre Android és iOS rendszerekre is hozott Starlink appokat. A furcsa névválasztás oka, hogy nem akarnak indokolatlanul nagy elvárásokat generálni, eleinte ugyanis rossz teljesítményre számítanak, amíg tovább folynak a munkálatok. Így 50 vagy 150 Mbps-os sebesség és 20-40 ms-os válaszidő várható, sokszor pedig kapcsolat sem lesz. 

Az appok segítenek a vevőegység elhelyezésében és az interferencia felkutatásában, valamint az ügyfélszolgálat elérésében. Mostanra több mint 800 internetes műholdja van a SpaceX-nek, ezek 3 százaléka nem válaszol. A SpaceX idővel a világ legeldugottabb helyeire is szeretne internetet sugározni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.