Hirdetés

Házi-mozi rendszer nélkül is térhatású hangzást kapnak a Netflix tartalmak



|

Az új extra minden készülékkel működik, a Sennheiser adja az alapokat hozzá.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban a Netflix többnyire a kiábrándító pénzügyi jelentését követő széleskörű elbocsátásokkal és a reklámok előkészítés alatt álló bevezetésével került a hírekbe, a válság üzemmódra kapcsolt streaming óriás azonban továbbra is dolgozik azon, hogy hosszabb távon is megőrizze a piacvezető pozícióját az olyan komoly kihívókkal szemben, mint a Disney+ és a jelentős átszervezés alatt álló HBO Max.

Nemrég például leszállították a platform húzónevének számító Stranger Things pozitív fogadtatásban részesült legújabb évadát, most pedig a térbeli hangzás bevezetésével lepték meg az előfizetőket.

Hirdetés

Ennek összehozására a Netflix a több évtizedes hangtechnikai tapasztalattal bíró Sennheiserrel lépett partnerségre, a sztereó jelek 3D-sre konvertálását pedig a cég AMBEO fantázianevű technológiájára bízták. A Netflix szerint ők az első streaming szolgáltató, akik bevetették a megoldást.

"A Netflix térhatású hang segíti az immerzív hangzás mozis élményének átültetését bármilyen sztereóba."

- írta a szolgáltató a frissítésről. Az összes előfizetői csomagban elérhető térbeli hangzás minden eszközzel kompatibilis, így akár egy  sima sztereó tévén is aktiválhatjuk, de nyilván egy komolyabb hangrendszerrel szól igazán nagyot. A támogatott tartalmak listája viszont egyelőre nem túl hosszú, 21 filmet és sorozatot találunk rajta, köztük olyan tételekkel, mint a Stranger Things, a Különösen veszélyes bűnözők vagy a The Witcher.

Az eléréshez csak írjuk be a Netflix keresőjébe a "spatial audio" kifejezést, és felugranak a térbeli hangzással nézhető címek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.