Hirdetés

HDR10-es videót is rögzít az LG G7 ThinQ



|

Bár a funkció alapból ki van kapcsolva, az LG új zászlóshajója HDR10-es videók rögzítésére is alkalmas.

Hirdetés

Az LG nemrég bemutatta a várva-várt idei zászlóshajóját, a G7 ThinQ-t. Bár az okostelefon beállt a sorba, és alapvetően a trendeket követve zárkózott fel a riválisokhoz (szenzorsávval együtt); azért akadnak kiemelkedő funkciói. A nagyon fényes kijelző, a nagyon hangos hangszóró és az intelligens kamera mellett hasznos apró újításokat is tartogat a készülék. 

Hirdetés

Ilyen például az, hogy az LG G7 ThinQ képes HDR10-es videók rögzítésére is. Felmerül persze a kérdés, hogy mi az a HDR10, és miért akarná bárki is használni? 

A HDR10 a 10-bit High Dynamic Range rövidítése, és egy olyan videoformátumról beszélünk, amely minden eddiginél több színt ad vissza, fényesebb fehér és sötétebb fekete területekkel. A végeredmény mindezeknek hála még realisztikusabb lesz. Effajta videót tévén és okostelefonon is nézhetünk, ha a panel támogatja. A szolgáltatók közül pedig már a Netflix is kínál HDR10-es tartalmakat. 

Az LG G7 ThinQ beállításaiban akad egy kapcsoló, amit aktiválva elérhető a HDR10-es videorögzítés. Alapból ez nincs engedélyezve, feltehetően kompatibilitási okokból. A videók maximális mérete 4K-s lehet, ilyenkor persze egy perc 400 MB tárhelyet emészt fel. 

Az LG G7 ThinQ mellett a Sony Xperia XZ2 és Xperia XZ2 Compact is alkalmas HDR10-es videók felvételére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.