Hirdetés

Helyreállt a kapcsolat a NASA és a Perseverance marsjáró között



|

A Nap miatt két hétig nagy volt a csend, de végre folytatódhat a kaland.

Hirdetés

Tavaly hagyta el a Földet, és idén februárban landolt a Mars felszínén a Perseverenace rover, ami a küldetése során eddig különböző mintákat gyűjtött be, illetve a szerkezetnek hála friss képeket tudott mutatni a NASA a vörös bolygóról.

Időközben megszakadt a kommunikáció a Föld és a marsjáró között, de ez valószínűleg nem lepte meg az amerikai űrügynökség dolgozóit.

Hirdetés

Nemrég a Föld és a Mars pont úgy helykezedett el, hogy a két bolygó közé került a Nap, és ez azt eredményezte, hogy két hétig megszűnt a kapcsolat a Perseverance marsjáróval. A csillag körül keringő planéták viszont azóta értelemszerűen elmozdultak, helyreállt a rend, és felkerült egy új videó a NASA szerkezetének Twitter-oldalára.

Az űrügynökség hozott egy másik anyagot is, ami a Marson rögzített hangokat mutatja be nekünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.