Hirdetés

Hiába aludt az irodában, Elon Musk kirúgta a Twitter leglelkesebb dolgozóját



|

Esther Crawford nagyon komolyan vette az új vezető követeléseit, mégsem jutott messzire a Twitternél.

Hirdetés

A közösségi oldalért 44 milliárd dollárt fizető Elon Musk tavaly ősszel lépett a Twitter parancsnoki hídjára, ahol néhány hét leforgása alatt kirúgott több ezer embert, a maradók számára pedig egyértelművé tette, hogy csak akkor tarthatják meg az állásukat, ha súlyos túlórákat vállalnak, és mindent beleadnak a "Twitter 2.0" megépítésébe.

Becslések szerint a korábban 7500 főt foglalkoztató vállalat most mindössze 2000 emberrel üzemel, a hétvége azonban újabb leépítési hullámot hozott, amelynek a Musk-féle mikroblog egyik leglelkesebb támogatója is áldozatul esett.

Hirdetés

Sajtóértesülések alapján a Twitter az elmúlt napokban újabb 50 embertől vált meg, köztük Esther Crawforddal, aki novemberben azzal szerzett nevet magának, hogy a lelkesedése bizonyítására posztolt egy képet, amelyen hálózsákban aludt az egyik tárgyaló padlóján.

"Mivel néhány embernek elment az esze, elmagyarázom: a nehéz munka elvégzése áldozatot követel (időt, energiát stb.). Szerte a világon vannak kollégáim, akik erőfeszítéseket tesznek azért, hogy valami újat hívjanak életre, nekem pedig fontos, hogy jelen legyek értük."

- írta akkor a fotóhoz fűzött kommentárjában, ám a jelek szerint Musk nem értékelte nagyra ezt a buzgalmat, nemrég ugyanis Crawford maga ismerte el, hogy távozni kényszerült a cégtől. Az erről szóló Twitter-posztjában kifejtette, hogy továbbra sem tartja hibának a cég iránti korábbi elköteleződését, és azt is leírta, hogy büszke az egykori csapatára.

A The Verge úgy tudja, hogy Crawford nagy lehetőségként tekintett a Musk-féle hatalomátvételre, és a rátermettsége bizonyításául rengeteg ötlettel kezdte bombázni az új tulajdonost. A milliárdos eleinte jutalmazta is a lelkesedését, és megbízta az új Twitter Blue előfizetés megalkotásával, ám az első verzió elindulása valóságos üzleti katasztrófába torkollott, így megeshet, hogy végül ez a hiba vezetett a mostani kirúgáshoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.