Hirdetés

Hiába az óriási fényerő, valamiben elvérzik új Xiaomi csúcsmobil kijelzője



|

A Xiaomi 13 Ultra kijelzője egy fontos területen még az olcsóbb 13 Pro modellét is alulmúlja.

Hirdetés

Ha nem téved a Canalys elemzőcég legfrissebb kimutatása, a Xiaomi továbbra is a világ harmadik legnépszerűbb okostelefon-gyártója, így bizonyára sokakat lázba hoz a tény, hogy a cég a héten dobta piacra a legújabb csúcsmobiljait, a Xiaomi 13-szériát.

Az egyelőre csak Kínában elérhető modellcsalád legizmosabb tagja a 13 Ultra nevet viseli, és az óriási kameraszigete mellett azzal is kitűnik, hogy a Xiaomi állítása szerint ebben találjuk a világ legfényesebb kijelzőjét, egy akár 2600 nitre is képes LTPO3 AMOLED panelt.

Hirdetés

A jelek szerint azonban ismét bebizonyosodott, hogy mindig érdemes a hangzatos specifikációk mögé pillantani, egy kínai teszt alapján ugyanis a 6,73 hüvelykes megjelenítő azonos fényerő mellett rosszabb energiahatékonysággal bír, mint az alacsonyabb áron kínált Xiaomi 13 Pro képernyője.

A Xiaobai Evaluation által elvégzett vizsgálatra a NoteBookCheck hívta fel a figyelmet. A teszt alapján az Ultrában dolgozó Huaxing C7 panel 100 nitnél 1,055 wattot fogyaszt, míg a Próban található Samsung E6 csak 0, 933 wattot. A fényerő növelésével pedig az olló is tágabbra nyílik: a manuálisan beállítható maximális érték, vagyis 510 nit mellett az Ultra kijelzője 1,771 wattnyi energiát igényel, míg a Próé beéri 1,570 wattal.

A magasabb tartományokban vélhetően még nagyobb a különbség, ezért viszont valamelyest kárpótolhat, hogy a Xiaomi 13 Ultrába egy kicsivel nagyobb, 5000 mAh-s akku került, szemben a Pro 4820 mAh-s telepével. Mindezek tükrében érdekes kérdés, hogy miként alakul majd a csúcskészülékek üzemideje, a nyugati tesztekre azonban még várni kell, a Xiaomi ugyanis továbbra sem árulta el a globális rajt dátumát.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.