Hirdetés

Hiába tiltja Elon Musk, már a Threadsen is követhető a repülőgépe mozgása



|

Naná, hogy az ElonJet készítője is regisztrált a Meta Twitter-klónjára.

Hirdetés

A Metaverzummal befürödni látszó Metának most ismét sikerült nagy felhajtást kavarnia maga körül: a vállalat a napokban 100 országban indította el a Twittert lemásolni hivatott Threads közösségi oldalt, amelynek e sorok írásakor már több mint 70 millió regisztrált felhasználója van. Az EU-ban egyelőre nem elérhető platform a Meta-vezér Mark Zuckerberg megfogalmazásában a Twitter "józanul vezetett" alternatívája kíván lenni, az utóbbit káoszba vezető Elon Musk viszont máris perrel fenyeget a szolgáltatás miatt, ami szerinte lopott üzleti titkokra épül.

Ha Muskot már eddig is bosszantotta a Threads, akkor most még inkább így lesz, időközben ugyanis az a Jack Sweeney is aktivizálta magát az új oldalon, aki korábban a milliárdos repülőgépét követő ElonJet bottal vált ismertté. Ez egy olyan fiók volt a Twitteren, amely nyilvánosan elérhető repülési adatok alapján élőben mutatta Musk magángépének mozgását.

Hirdetés

A világ leggazdagabb embere viszont nem vette jó néven a dolgot, és biztonsági kockázatokra hivatkozva letiltotta a profilt, így Sweeney jobb híján a nyílt forráskódú Mastodonon, valamint a Facebookon működtette tovább az ElonJetet. Most azonban itt a Threads, Sweeney pedig kihasználta az alkalmat, hogy a Meta platformján is elindítsa a "szolgáltatását".  Az elonmuskjet néven elérhető profilt egy ponton ugyan a Meta is letiltotta, de néhány óra után feloldódott a blokkolás, miután a fejlesztő reklamált miatta.

Sweeney mindössze 19 éves volt, amikor megalkotta az ElonJetet, egy alkalommal pedig maga Elon Musk is kapcsolatba lépett vele, 5000 dollárt ajánlva a bot leállításáért. Az alkudozni kész fejlesztő visszautasította ezt a lehetőséget, és inkább egy Teslát, vagy gyakornoksági lehetőséget kért a milliárdos valamelyik cégénél. Musk azonban végül a tiltással olcsóbban oldotta meg a dolgot, majd egy perrel is megfenyegette Sweeneyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.