Hirdetés

Hiányoznak a flash játékok? Az Internet Archive segít



|

Az Internet Archive most megtalálta a módját, hogyan emulálhat egy olyan környezetet, melyben tovább játszhatók a klasszikus böngészős játékok.

Hirdetés

Az internet hőskorában rengeteg olyan animáció és játék született, melyek a Flashre építettek, így a koros és meglehetősen sok biztonsági kockázatot hordozó bővítmény eltűnésével ezeknek is kénytelenek lennénk örökre búcsút mondani. 

Rengeteg régi honlap fennmaradását köszönhetjük az Internet Archive-nak és most, hogy a Flashnek is befellegzett, szintén ennek köszönhetően menekülhet meg néhány kedvenc alkotásunk.

Hirdetés

2020 decemberére minden böngészőből eltűnik a Flash, sőt a Microsoft már októberben eltávolította a Windows 10-ből a plug-int.

Ebből kifolyólag azonban elérhetetlenné válnak azok az animációk és flash játékok, melyeken sokan felnőttünk, és a gyerekkorunk egy jelentős szeletének meghatározó elemei voltak - persze a mémkultúra rengeteg ilyen animációt megőrzött videós formában.

Az Internet Archive már most több mint ezer ilyen alkotást mentett le, ezek futtatásához pedig a fejlesztés alatt álló Ruffle emulátort használja. A technológia még nem működik tökéletesen, a játékokat és animációkat például nem tudjuk kinagyítani, de a nosztalgia még így is garantált.

Ha jót akartok magatoknak, csak akkor kezdjetek neki a böngészésnek, ha sok szabadidőtök van, ugyanis garantáltan ott maradtok egy-egy alkotás előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.