Hirdetés

Hiánypótló: A Galaxy S20 terepszínű, strapabíró kiadást kapott



|

Mielőtt a military-fanok a terepszínű pénztárcájukért kapnának, gyorsan tisztázzuk: a Samsung csúcsmobil katonai kiadását nem forgalmazzák magánszemélyek számára.

Hirdetés

A Samsung prémium mobiljai ugyan bizonyos szintig strapabrónak mondhatóak, hiszen por- és vízállóak, és a dél-koreai gyártó időnként kiad még jobban megerősített, Active márkanevű verziókat is belőlük. De a Galaxy S20 Tactical Edition sokkal több ennél - ez a kiadás már megfelel az amerikai hadsereg és a szövetségi hatóságok által támasztott kötelező elvárásoknak is. Nem csak különlegesen strapabíró, hanem különféle extrákkal segít bevetések közben is.

Hirdetés

Nézzük, milyen trükköket tud a "military-mobil"! Egyrészt dupla titkosítással rendelkezik, így nyugodtan tárolható rajta akár titkos információ is anélkül, hogy illetéktelenek kibogarászhatnák a tartalmát. Taktikai rádiókhoz és speciális küldetésirányító rendszerekhez is automatikusan csatlakozik. A kijelzőt egyetlen mozdulattal ki-be kapcsolhatja a használó akkor, ha például sötétben éjjellátó szemüveget használ, amit zavarna a készülék fénye. A "lopakodó üzemmód" azonnal megszüntet minden rádiófrekvenciás kapcsolatot az LTE-től a Bluetoothig, így nem hallgathatják le a mobilt.

A felhasználói felületet is átalakították, könnyű például kesztyűben kezelni, és vízszintes módban használni, ezáltal a katonák mellkasára erősítve is gyorsan el lehet indítani appokat vagy kommunikációs csatornákat. Maga a telefon viszont alapvetően egy teljesen átlagos Galaxy S20, a maga 6,2 hüvelykes, 1440p felbontáú kijelzőjével, Snapdragon 865 rendszerchippel, 12GB RAM-mal és 128GB bővíthető tárhellyel, valamint 4000mAh akkuval és az alapmodelltől megszokott kamerákkal. A külső borítás sem strapabíró önmagában, ehhez egy külön tokot adnak, amely nem csak sokkal jobban védi a készüléket az elemektől, de bírja az ütődést, leejtést is.

Megvásárolni azonban nem lehet egyszerűen, csakis "meghatározott kereskedelmi partneri csatornákon" keresztül értékesítik, első sorban amerikai kormányszervek és a hadsereg részére. Szóval, ha egy ilyet szeretnél, viszonylag szűkek a lehetőségeid, hacsak nem vagy az USA hadászatának aktív részese, esetleg FBI vagy CIA ügynök.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.