Hirdetés

Hiba történt, nem tudott felszállni a NASA minihelikoptere a Marson



|

Szerencsére az eszköz fizikailag sértetlen, így a jövőben folytatódhat a küldetése.

Hirdetés

Hatalmas sikernek könyvelhető el az Ingenuity küldetése a Marson, mely az emberiség történelmében először tudott idegen bolygón megtenni, saját erőforrásból hajtott, irányított repülést.

A minihelikopter április 19-én azonban nem végzett, az csak az első lépés volt. Az Ingenuity azóta már kétszer felszállt, a negyedik kísérlet azonban kudarcba fulladt, legalábbis egyelőre.

A NASA beszámolója szerint nincs ok az aggodalomra, a minihelikopter sértetlen, mindössze egy szoftveres probléma okozott pillanatnyi üzemzavart a Marson dolgozó eszközben.

Hirdetés

Az Ingenuity ma újra megkísérli a negyedik felszállást, mely az eddigi legmerészebb küldetés, most ugyanis magasabbra és messzebbre szállna a felszállópontjától, mint eddig bármikor.

A fennakadást az okozta, hogy a minihelikopter képtelen volt a "pre-flight" módból "flight" üzemmódba váltani.

Az eszközön dolgozó földi csapat természetesen gyorsan javította is a hibát egy frissítéssel. Ugyan még mindig van 15% esély arra, hogy sikertelen lesz a kísérlet, a NASA bízik a sikeres felszállásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.