Hirdetés

Bajok vannak az SMS fogadással Galaxy S8-on



|

Nem tudni, hogy egy frissítés ment félre, vagy máshol lehet a gond, mindenesetre más készülékeken minden rendben működik.

Hirdetés

Az elmúlt napokban egyre több felhasználó jelezte a közösségi médiában és egyéb fórumokon, hogy furcsa jelenségeket tapasztalt a Galaxy S8-as készülékeken. Illetve egész pontosan nem tapasztalt. Ezekre a telefonokra ugyanis nem érkezik meg az SMS-ek egy része.

Hirdetés

Persze maga az SMS lassacskán elavulófélbe került, egyre kevesebben használják, mivel már szinte mindenkinek figyel valamilyen mobilnetes konstrukció a telefonján, és ezért a sokkal többet tudó Facebook Messengert, WhatsAppot, Hangouts-t és társaikat választják. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor az SMS még mindig nélkülözhetetlen: banki visszaigazolások, szolgáltatói értesítések, kétlépcsős azonosítási kódok érkeznek így, ezért nem túl szerencsés, ha bizonytalan az üzenetek kezelése.

A mostani hibára először az Egyesült Államok négy legnagyobb mobilszolgáltatójának ügyfelei kezdtek panaszkodni, de hamarosan Kanadából, Ausztráliából, majd pedig európai országokból is elkezdtek felbukkanni hibajelzések.

A The Guardian gyorsan ki is próbálta a dolgot, és úgy tapasztalták, hogy nagyjából az S8-ra küldött szöveges üzenetek ötöde nem ér célba Ez többek között azért problémás, mert az eltűnő SMS-ek között van a Google kétlépcsős azonosításához szükséges kód is, tehát egyelőre simán előfordulhat, hogy valaki emiatt kizárja magát a telefon egyes szolgáltatásaiból.

"Először azt hittem, anyám őskövület összecsukhatós butamobilja nem küld rendesen üzeneteket. Aztán kiderült, hogy az én szép új telefonomban van a hiba" - írja EP260 Redditen. Mások olyan sztorikat küldenek, hogy így nem kaptak értesítést lemondott programokról, irodai változásokról.

Amikor a próbálkozók a SIM kártyákat másik készülékbe helyezték át, minden üzenet rendben megérkezett, tehát nem a kártyával vagy a szolgáltatóval lehet probléma, hanem bizony a telefon a ludas. Sőt, legújabban már más Samsung modellek, például Galaxy S7 Edge-ek tulajdonosai is csatlakoztak a kórushoz, ezért most a legtöbben azt gyanítják, valamilyen Samsung által terített rendszerfrissítés okozhatja a hibát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.