Hirdetés

Hibázott a Cloudflare, összeomlott az internet



|

A vállalat az internet működéséhez elengedhetetlen szolgáltatásokat nyújt, így ha náluk kerül homok a gépezetbe, az embermilliók napját keserítheti meg.

Hirdetés

Pénteken komoly leállások érintették a Cloudflare adatközpontjait, melyek az internet olyan fontos funkcióiért felelnek, mint a töltések kiegyensúlyozása, a domain regisztráció, a túlterheléses támadások elleni védelem vagy éppen a videó streaming. Az összeomlás következtében sok helyen akadtak problémák az internetszolgáltatásokkal, de mostanra sikerült elhárítani a gondokat.

Hirdetés

A vállalat képviselője elmondta, hogy a problémát nem támadás okozta, pusztán egy konfigurációs hibáról volt szó, melynek következtében megszűnt a kommunikáció a Newarkban és Chicagóban található adatközpontjaik között. Ennek következtében a többi hálózat túlterhelődött, ami 12 adatközpontjuknál okozott galibákat az Egyesült Államok és Európa szerte. A probléma következtében több honlap, többek között a Patreon, a GitLab és a Discord is leállt.

Az meghibásodás miatt elérhetetlenné vált a downdetector.com is, melyet pont arra a célra hoztak létre, hogy a felhasználók bejelenthessék és figyelhessék, hogy éppen mely honlapokkal adódott probléma. Az egész üzemzavar 27 percig tartott, de az érintett oldalakat nagyjából egy órán keresztül nem tudták elérni a felhasználók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.