Hirdetés

Hibázott a Google Térkép



|

A turisták egy látványosságot kerestek, de a hiba miatt mind egy kisebb településen kötöttek ki.

Hirdetés

A Google Térkép egyik hibája miatt több száz turista árasztotta el a Fossmork nevű norvég települést. A probléma az, hogy mindenki a jóval odébb lévő Szószék-sziklát (Preikestolen) kereste. 

Hirdetés

Aki a látványossághoz kereste az útvonalat, azt a Google Térkép a kicsi településre irányította. A legtöbben nem igazán értették, hogy mi történt, amikor a helyiek próbálták nekik elmagyarázni, hogy hol vannak. 

A helyzet egyszerre zavarta össze és nyűgözte le a helyieket, akikkel interjút készített a helyi Stavanger Aftenblad. 

Az egyik helyi lakos szerint minden turista azt mondja, hogy a Szószék-sziklához megy, és semmit sem ért. A Google Térkép egy hídon keresztül Fossmorkba irányítja őket, az út szűk, sokan pedig felháborodnak, amikor közlik velük, hogy forduljanak vissza. A helyiek most kínai és japán emberekkel beszélgetnek, de volt olyan amerikai, aki kunyhót akart venni, mert annyira megtetszett neki a hely. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.