Hirdetés

Hidegben belassul a Google Pixel 2 XL töltése



|

20 Celsius-fok alatt alaposan belassul a Google zászlóshajónak töltése, pedig a kijelző szerint folyamatban a gyorstöltés.

Hirdetés

Nem olyan régen kezdtek el szállingózni azok a beszámolók, amelyek szerint a Google Pixel 2 és Pixel 2 XL okostelefonjai közül számos darab túlmelegszik a februári frissítések óta. Még rosszabb, hogy az üzemidejük is lerövidült. 

Hirdetés

A hírek szerint a Pixel 2 XL-nél a helyzet még rosszabb: ha hideg van, az akkumulátor lassabban tölt a vártnál. 

Bár az okostelefon 20 Celsius-fok alatt is azt írja ki, hogy folyamatban van a gyorstöltés, a készülék ilyenkor 4 watt alatt tölti az akkumulátort. Az USB-C-s töltő pedig 18 wattos gyorstöltésre képes, és 10,5 wattra lassítana, amikor az energiaforrás már majdnem tele van. 

A hiba eddig kizárólag a Pixel 2 XL-en jelentkezett. Az ügy egyik kellemetlensége a meghosszabbodott töltési idő, ami azért is érdekes, mert ilyen hőmérsékletek mellett nem szabadna ekkora eltérés jelentkezzen. Szakértők szerint a mobilos lítium-ion-akkuk 10 és 30 Celsius-fok között töltenek a legjobban, vagyis a Pixel 2 XL-nél valóban nem szabadna ekkora eltérést tapasztalni a tulajdonosoknak. 

Szintén gondot jelent, hogy a rendszer akkor is gyorstöltést jelez, ha valójában lassan tankolja fel az akkumulátort. 

A Google állítólag már vizsgálja az ügyet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.