Hirdetés

Hihetetlen tempóban nő Elon Musk vagyona, már ő a világ második leggazdagabbja



|

Megelőzve Bill Gatest, Jeff Bezos mögött immáron Elon Musk a világ második leggazdagabb embere. Pedig januárban még csak a 35. volt a listán.

Hirdetés

A Bloomberg milliárdosokat listázó indexe szerint januárban Elon Musk a világ 35. leggazdagabb embere volt. Történt azonban, hogy csak idén 100 milliárd dollárral nőtt meg a Tesla-vezér vagyona, amely így már 128 milliárd dollárra tehető. Ezzel megelőzte Bill Gatest, és már ő a világ második leggazdagabb embere. Jeff Bezosnak, az Amazon ügyvezetőjének ennél is többje, 182 milliárd dollárja van. 

Hirdetés

Musk gyors felemelkedése egyébként a Tesla részvényárfolyamának köszönhető (háromnegyedrészt), az autós cégének piaci értéke majd 500 milliárd dollár, pedig az év elején 100 milliárd alatt volt. A The Guardian rámutatott, hogy a Tesla ér a legtöbbet az autóiparban, pedig termelésben eltörpül a többiek mellett, alig 500 000 autót gyárt idén, míg a Toyota például 10 milliót. Musk sikerének kulcsa még a SpaceX felemelkedése is. 

A világ leggazdagabbja évekig Bill Gates volt, őt 2017-ben előzte meg Jeff Bezos. A Bloomberg szerint lehetne Gates is az első, de több mint 27 milliárd dollárt jótékonykodott el 2006 óta. A toplistán Mark Zuckerberg az ötödik helyre csúszott. 

Gates az idei évben többször kritizálta Elon Muskot. Szerinte az elektromos teherautók, teherhajók és utasszállítók talán sosem lesznek praktikusak, amire Musk úgy reagált, hogy az egykori Microsoft-fejesnek fogalma sincs semmiről. Gates szerint viszont Musknak nem kellene mindenféle dologról merész és nagy kijelentéseket tennie, főleg, ha nem is ismeri eléggé az adott területet - itt a koronavírusra gondolt, amivel kapcsolatban lelkesen nyilatkozik nem pont helytálló dolgokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.